Η Νεράιδα
Το 2006 ανακαινίσαμε και αρχίσαμε να δουλεύουμε σε αυτόν εδώ το χώρο που εκτός από τα προσωπικά μας βιώματα ,αφού ο Αντώνης έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας και έχει δουλέψει στο μαγαζί θείου του, που ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και εμένα ήταν το αγαπημένο μαγαζί της νιότης και της εφηβείας, κουβαλάει όλη την καλή αύρα από τα πανηγύρια, τις γιορτές, τα γλέντια και τα τραπεζώματα μισού αιώνα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του χωριού μιας και λειτουργεί από το 1970
Η κουζίνα μας έχει κύριο προσανατολισμό στα τοπικά πιάτα αλλά έχει και επιρροές από τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο και τη μεσόγειο ,κάτι που έτσι και αλλιώς χαρακτηρίζει και την ίδια την τοπική κουζίνα λόγο της γεωγραφικής θέσης του τόπου μας.
Πάθος με τα φυσικά πρωτογενή υλικά
Στη κουζίνα μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ντόπιο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις ποικιλίες αθηνολιά και κορωνέικη .
Το μαύρο ψωμί το φτιάχνουμε από αλεύρι ολικής άλεσης από παλιές ποικιλίες σταριού αλεσμένο στον νερόμυλο με προζύμι και χωρίς αλάτι .
Τα αυγά μας είναι από κότες ελευθέρας βοσκής βιολογικά.
Το τουλουμοτύρι το λαδωτήρι το κατσικίσιο και το πρόβειο κρέας είναι από ζώα που βόσκουν στα βουνά της περιοχής. Τα υπόλοιπα κρέατα και ο κιμάς είναι ντόπια και φρέσκα.
Από παραγωγούς της περιοχής είναι οι πατάτες τα κηπευτικά οι ελιές το μέλι και βέβαια τα βατικιώτικα κρεμμύδια.
Τα ζυμαρικά , οι πίτες, το λευκό κρασί, η λεμονοπορτοκαλάδα και το ρακοκάρυδο είναι από τα χεράκια μας.
Τα επιδόρπια, γλυκά και παγωτά, τα φτιάχνουμε μαζί με πολλά άλλα στο ζαχαροπλαστείο μας στη Νεάπολη Αχιλλέα Βαρβαρέσσου 8
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΕΡΓΙΕΣ
Έμπνευση από την παράδοση του τόπου.
Για εμάς το διατροφικά εκλεκτό ή το γκουρμέ αν προτιμάτε δεν είναι η τρούφα, το φουαγκρα , ο σολομός και το χαβιάρι ούτε οι αφροί και οι σφαίρες της μοριακής γαστρονομίας.
Είναι μια φέτα από το δικό μας προζυμένιο μαύρο σταρένιο ψωμί, από αλεύρι αλεσμένο στο νερόμυλο, με ντόπιο παρθένο ελαιόλαδο , μυρωδάτη ρίγανη από τα βουνά μας και λίγο θαλασσινό χοντρό αλάτι. Δυο τσακιστές ελιές που ευωδιάζουν μάραθο και ένα ποτήρι ντόπιο κρασί. Η πολυτέλεια μιας μυζήθρας που φτάνει ζεστή και τρεμουλιαστή μέσα στο τυροβόλι της απ τη γειτονική στάνη. Λίγο τουλουμοτύρι τυλιγμένο στο συκόφυλλο ή ένα κομμάτι πιπιριστό αιγοπρόβειο λαδωτήρι με μια ντομάτα κομμένη στα τέσσερα από τα μποστάνια της περιοχής. Ένα παστελωμένο γιαχνί με τα περίφημα βατικιώτικα κρεμμύδια.
Οι φρέσκες ποιοτικές εποχικές πρώτες ύλες από τον πρωτογενή τομέα που καταναλώνονται στον τόπο παραγωγής τους, με τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία και δεν έχουν ταξιδέψει γύρω από το μισό κόσμο πριν φτάσουν στο πιάτο σας κάνουν τη διαφορά.
Γιατί στον τόπο τους ακόμα και οι πέτρες βαραίνουν δυο φορές το βάρος τους!
Καλώς ορίσατε

Winemaker, Seven Winery founder
Richard Robinson

Operational manager, Richard's son
Gregory Robinson
Nullam aliquet eleifend mi, sit amet efficitur ligula mattis vel. Suspendisse a nunc odio. Phasellus in lectus fermentum, lacinia velit ac, sodales mauris. Donec mattis orci ac odio ultrices consequat quis vel dolor. Integer dictum, tellus ut gravida rhoncus, lacus mauris maximus mauris, quis condimentum neque ipsum ut dui. Aenean massa sapien, faucibus feugiat quam vulputate, condimentum tempor neque. Quisque lobortis venenatis quam vel porta. Mauris mollis in diam ut feugiat.